Помер Джон Маккейн

Помер Джон Маккейн
У 2017 році у Маккейна діагностували невиліковну форму раку мозку
Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн помер у віці 81 року.
Джон Маккейн помер в суботу, 25 серпня, в оточенні своєї родини, повідомляє BBC
У липні 2017 року біля Маккейна діагностували невиліковну форму раку мозку. 24 серпня стало відомо, що Маккейн вирішив припинити лікування через вік і прогресуючу хворобу.

Джон Маккейн: коротка біографія

Джон Маккеейн народився 29 серпня 1936 року на авіабазі ВПС США Коко-Соло. Дід і батько Маккейна були адміралами Військово-морських сил США. Джон Маккейн пішов по їх стопах і в 1958 році закінчив Військово-морську академію США, ставши льотчиком палубної авіації. Ветеран В'єтнамської війни. Був збитий радянською ракетою над Ханоєм в 1967, пробув у в'єтнамському полоні п'ять з половиною років і був випущений в 1973 році за умовами Паризького угоди.
У 1981 році Маккейн пішов у відставку з військової служби, а в 1982 році був обраний до Палати представників Конгресу США від Республіканської партії. У 1986 обраний сенатором від Арізони, переобирався п'ять разів: у 1992, 1998, 2004, 2010 і в 2016. У 2000 намагався виставити свою кандидатуру в президенти США від Республіканської партії, але програв Джорджу Бушу-молодшому на партійних виборах. На виборах 2008 року був кандидатом в президенти США від республіканців (офіційну підтримку Маккейну надав тодішній чинний президент Джордж Буш-молодший), проте програв вибори кандидату від Демократичної партії Бараку Обамі.
Джон Маккейн активно критикував політику чинної влади Росії і підтримував Україну.
20 березня 2014 року МЗС РФ опублікувало список санкцій щодо представників США, у відповідь на санкційні заходи проти низки російських офіційних осіб за анексію Криму. До списку увійшло дев'ять громадян США, в тому числі Джон Маккейн. Йому закрили в'їзд на територію Росії. У відповідь Джон Маккейн іронічно посміявся над російськими санкціями: "Мабуть, мені не вдасться провести весняні канікули в Сибіру, ​​мої акції Газпрому пропали, а мій таємний банківський рахунок в Москві заморожений. Тим не менш, я ніколи не припиню зусиль на підтримку свободи, незалежності та територіальної цілісності України, включно з Кримом".
За кілька днів до цього Маккейн заявив: "Росія - це бензоколонка, яка прикидається країною".
22 січня 2015 року Маккейн закликав президента Барака Обаму надати Україні летальну зброю.

Related

Події у світі 3453010390976796475

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item