Вчені розвінчали міф про безвуглеводні дієти

Вчені розвінчали міф про безвуглеводні дієти

Нестача вуглеводів загрожує передчасною смертю. Дотримуватися безвуглеводних дієт можна лише протягом короткого часу.
Дослідження американських вчених засвідчило, що в ідеалі частина вуглеводів у раціоні має складати 50-55%. Нижче 40% і вище 70 є небезпечним для здоров'я і життя людини. Повідомляє американська телекомпанія CNN.
"Наше дослідження показало, що від безвуглеводних дієт слід відмовитися. Особливо від тих, що передбачають заміну вуглеводів білком і жиром тваринного походження, зокрема м'ясом і сиром", — каже керівник дослідження доктор Сара Зейдєльмен.
Безвуглеводні дієти підходять лише для схуднення й зниження ризику серцевого нападу. Але навіть з цією метою дотримуватися їх протягом тривалого часу небезпечно.
За словами вчених, відмова від вуглеводів не має нічого спільного з основами здорового харчування. Хліб, макаронні вироби й картопля — усе це повинно бути в раціоні. Однак у помірній кількості. У цілому ж, харчування має бути збалансованим.
Раніше повідомили про небезпеку від знежирених молочних продуктів. Розповіла про неї дієтолог Оксана Скиталінська. За її словами, молочний жир є вкрай важливою для здоров'я організму. Якщо вживати лише знежирене молоко, йогурт і кефір людина не отримуватиме необхідні їй вітаміни й мікроелементи. Як наслідок, може навіть розвинутися невиліковне неврологічне захворювання.

Related

Здоров'я 2589140031219010569

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item