Четверо підозрюваних зізналися в замаху на Гандзюк - поліція

Четверо підозрюваних зізналися в замаху на Гандзюк
Катерина Гандзюк
Четверо з п’яти підозрюваних у причетності до замаху на вбивство чиновниці Херсонської міської ради Катерини Гандзюк зізналися у скоєному і розкаялися.
Про це Українській правді повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.
"Їхня причетність до нападу на Гандзюк, за версією слідства, підтверджується як зібраними речовими доказами, так і наданими свідченнями", - зазначає Тракало.
За словами представника Нацполіції, четверо осіб зізналися, що отримали від п’ятого підозрюваного пропозицію за грошову винагороду здійснити напад на Гандзюк.
П’ятий підозрюваний, який за версією слідчих є організатором нападу, відмовився визнати свою провину. За попередніми даними, він був командиром співучасників злочину під час проходження військової служби.
Тракало додав, що про причетність затриманих до нападу може також вказувати те, що безпосередній підозрюваний під час нападу міг отримати хімічний опік кислотою, проливши її на себе з необережності. "Про це свідчить відповідний слід на його тілі, походження якого тепер буде досліджуватися методом експертизи", - сказав він.

Нагадаємо, що трьох підозрюваних (покупця сірчаної кислоти та двох чоловіків, які підозрюються в організації та співучасті у вчиненні замаху на вбивство) суд заарештував на 60 діб без права внесення застави. Четвертого суд відпустив під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю.
На 23 серпня заплановане судове засідання з обрання запобіжного заходу п’ятому чоловіку, який підозрюється у безпосередньому виконанні замаху на вбивство чиновниці.
Напад на Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня у Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, у результаті чиновниця зазнала хімічних опіків тулуба, руки та обличчя (понад 35% тіла).
Чиновницю з опіками госпіталізували до реанімаційного відділення обласної клінічної лікарні, а згодом перевели до Києва. Медики оцінюють її стан як стабільно важкий. 

Related

Суспільство 1805207123371145403

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item