У Сербії арештували терориста ЛДНР

У Сербії арештували терориста ЛДНР
У Сербії арештували бойовика ЛДНР Братислава Живковича.
Він є главою сербської націонал-шовіністичної парамілітарної організації "Четники".
Живковича заарештували в місті Крушевац. Його звинуватили в організації участі у війні на території іноземної держави, повідомляє Radio Slobodna Evropa.
Братислава затримали на 48 годин. Прокуратура домагатиметься, щоб його помістили під арешт.
У 1990-х роках Живкович брав участь у збройних конфліктах в Боснії, Косово і Хорватії. У 2014 вирушив до Криму. Заявив, що росіянам необхідно допомогти у війні з українцями.
За даними прокуратури Сербії, пізніше він відправився на Донбас. Брав участь в бойових діях на стороні терористів.
Живкович діяв на Донбасі разом з іншими сербами. За даними СБУ, на території Луганщини з початку конфлікту на стороні найманців воювали понад 300 громадян Сербії. Київ двічі передавав Белграду списки сербських громадян, які воювали за ДНР.
З кінця 2014 року прокуратура Сербії порушила 45 кримінальних справ проти найманців, які брали участь у військових конфліктах за кордоном, в тому числі і на Донбасі. Покарання за такий злочин в Сербії передбачає позбавлення волі на термін до 5 років.
У мережі показали веселе застілля ватажків терористичних угруповань на Донбасі, які святкують закінчення переговорів у Мінську. Веселощам не було меж, написала в Facebook і виклала відповідне відео журналістка Юлія Божко.

Related

Події у світі 1237632363826847

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item