Україна розриває договір про дружбу з Росією

Україна розриває договір про дружбу з Росією
Україна розриває договір про дружбу і партнерство з Російською Федерацією.
Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі із дипломатами.
"Нарешті сьогодні ми підійшли достатньо підготовленими і юридично захищеними до наступного кроку: припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією. Який з вини Москви вже давно став анахронізмом", - заявив президент.
"Найближчим часом я очікую від Міністерства закордонних справ необхідний пакет документів для початку реалізації цього процесу", - продовжив Порошенко.
Також президент заявив, що чекає пропозицій про забезпечення українських інтересів в акваторії Азовського моря.
"Я не збираюся із цим миритися і твердо переконаний: ситуація, яка складається зараз є категорично неприйнятною", - заявив він.
"Москву не зупинять світові футбольні чемпіонати, весільні танці чи дарунки газових потоків. Москву зупинить лише ефективна міжнародна солідарність, санкції, міжнародна ізоляція і надана нам летальна зброя", - сказав Порошенко.
Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією було підписано в травні 1997 року президентами Леонідом Кучмою і Борисом Ельциним.
Згідно з угодою обидві сторони гарантують громадянам іншої країни права і свободи на тих же підставах і в такому ж обсязі, який вона надає своїм громадянам, крім випадків, встановлених національним законодавством держав або їх міжнародними договорами.
У документі підтверджується непорушність кордонів країн і незастосування сили.
Серед іншого - мирне врегулювання спорів, невтручання у внутрішні справи.

Related

Політика 5400429516714961251

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item