Шість колишніх директорів ЦРУ звинуватили Трампа в замаху на свободу слова

Шість колишніх директорів ЦРУ звинуватили Трампа в замаху на свободу слова
Автори листа переконані, що президент Трамп керувався політичними міркуваннями, а не державними інтересами
У США дванадцять колишніх високопоставлених американських розвідників, серед яких шість екс-директорів ЦРУ, підписали лист проти рішення Дональда Трампа про позбавлення допуску колишнього глави ЦРУ Джона Бреннана до державної таємниці.
Автори листа назвали рішення Трампа "необдуманим і безпрецедентним", повідомляє The Guardian.
У листі також йдеться про те, що "дії президента не мають ніякого відношення" до питань безпеки і є спробою "заглушити свободу слова".
Автори листа переконані, що президент Трамп керувався політичними міркуваннями, а не державними інтересами.
Вільям Макрейвен, який очолював операцію проти Усами бен Ладена, звинуватив Трампа в тому, що той "принизив" США перед міжнародним співтовариством і розколов американське суспільство. Про Бреннана він відгукнувся як про "людину кришталевої чесності".
Серед тих, хто підписав документ - відставний генерал Девід Петреус, Леон Панетта, а також колишній директор Національної розвідки Джеймс Клаппер і п'ять колишніх заступників глави ЦРУ.
Раніше повідомлялося, що Трамп офіційно позбавив колишнього директора ЦРУ Джона Бреннана доступу до секретної інформації.
Варто відзначити, що в кінці липня стало відомо, що крім Бреннана Трамп має намір відкликати доступ до секретної інформації у низки інших високопоставлених співробітників адміністрації Барака Обами, зокрема, у екс-глави ФБР Джеймса Комі, у колишнього директора Національної розвідки Джеймса Клеппера, колишнього глави ЦРУ Майкла Хайдена, екс-помічника Обами з національної безпеки Сьюзан Райс і колишнього заступника директора ЦРУ Ендрю Маккейба. Всі вони відомі своєю критикою на адресу Трампа.

Related

Події у світі 7031956749867349817

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item