До кінця серпня пройдуть масштабні планові перевірки експортерів лісу - ДФС

До кінця серпня пройдуть масштабні планові перевірки експортерів лісу
Наразі вже відбулися планові перевірки 102 експортерів лісоматеріалів
До кінця серпня Державна фіскальна служба України проведе перевірки 60 експортерів лісоматеріалів у рамках заходів з протидії незаконному вивезенню лісоматеріалів. 
Про це повідомляє прес-служба ДФС. 
Зазначається, що ДФС вже здійснила планові перевірки 102 суб’єктів господарювання, які здійснюють експорт деревини.
З них за результатами 82 перевірок контролюючими органами вже винесено податкові повідомлення-рішення. Донараховано 63,6 млн грн, зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток 26,2 млн грн, зменшено від’ємне значення ПДВ на суму 16,9 млн грн, зменшено відшкодування ПДВ на суму 0,9 млн гривень.
До кінця 2018 року будуть перевірені ще 133 платника. З них на серпень заплановано проведення 60 перевірок зазначених підприємств.
"У першу чергу – це вивчення інформації з баз даних ДФС, співставлення відомостей обласних управлінь Держлісагенства та Держекоінспекції щодо обсягів заготівель за видами деревини та рубок, експортних операцій, а також дослідження діяльності контрагентів, у тому числі нерезидентів. Така робота має бути скоординована з підрозділами боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом", – зазначив в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов.
Особливу увагу планується приділити операціям з нерезидентами, супутним послугам, ренті за користування лісовими ресурсами.
"Це дасть можливість визначити реальність операцій з переробки та обробки деревини на території України, а за допомогою компетентних органів інших країн перевірити обсяги експортних операцій, правильність класифікації експортованої деревини", – говориться у повідомленні.

Related

Бізнес 1567145456683894845

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item