Саботаж в Охматдиті: масове звільнення лікарів поставило під загрозу життя дітей

Саботаж в Охматдиті: масове звільнення лікарів поставило під загрозу життя дітей
Масове звільнення лікарів ставить під загрозу життя та здоров’я дітей
У Центрі дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку дитячої лікарні Охматдит спалахнув скандал через звільнення одразу декількох провідних лікарів та медичних працівників.
Міністерство охорони здоров’я 17 серпня звільнило завідуючого відділенням трансплантації кісткового мозку Центру Олега Рижака після проведення службової перевірки та винесення двох доган за систематичне невиконання посадових обов’язків.
Услід з ним завідуюча Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку Світлана Донська відмовилася від посади лікаря-гематолога Першого педіатричного відділення консультативно-діагностичної поліклініки Охматдиту, яку їй запропонували у зв’язку реорганізацією Охматдиту.
20 серпня про своє бажання звільнитися заявили декілька лікарів-гематологів відділення Центру, лікар-трансфузіолог та декілька працівників унікальної лабораторії лікарні: біологи та лаборанти.

У коментарі ТСН одна з лікарів пояснила, що майже всі лікарі відділення трансплантації кісткового мозку пішли зі своїх посад, щоб підтримати звільнених Світлану Донську і Олега Рижака. "Ми команда. Немає команди - немає трансплантації", - пояснила вона.
Медики вважають, що реорганізація в Охматдиті є незаконною та спричиненою лише наміром усунути від посад певних людей. Водночас у МОЗ заявили, що група лікарів перешкоджають роботі реорганізованого відділення, чим ставлять під загрозу життя та здоров’я маленьких пацієнтів.
"Батьки дітей, які у тяжкому стані після трансплантації перебувають у стаціонарі, переживають, що можуть взагалі залишитися без медичної допомоги. Нині там у стаціонарі перебуває десять пацієнтів. Їм неможна переходити в інші лікарні та навіть вихід у коридор – це ризик", - зазначають журналісти.

Відділення трансплантації кісткового мозку було єдиним, де дітям робили пересадку від частково сумісних рідних донорів.

Related

Події в Україні 3558508446723225572

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item