Пиво варять з піцою та котячими фекаліями - найдивніші рецепти напою
https://povnatorba.blogspot.com/2018/08/blog-post_97.html
У першу п'ятницю серпня любителі пінного по всьому світу відзначають Міжнародний День пива.
Цього року 11 річниця свята припадає на 3 серпня. Свято хмелю й солоду вигадав у США господар бару Джессі Авшоломов 2007-го.
Перше святкування тоді відбулось в американському штаті Каліфорнія, у невеличкому колі шанувальників пивних напоїв.
Вже через два роки свято пива відзначалося на 5 континентах, у 50 країнах світу. За традицією, усі поціновувачі пива в цей день п'ють культовий напій разом з друзями. Також, прийнято вітати з професійним святом пивоварів та власників пивних пабів.
Історія варіння та вживання пива налічує кілька тисячоліть. Кожного року пивовари з різних куточків Земної кулі вигадують нові варіації напою.
Пиво зі смаком італійської піци вигадали в Америці. Напій під назвою "Mamma mia!" не містить барвників та консервантів. Для того, аби отримати таке пиво, у бочку під час бродіння додають шматки справжньої готової піци. Також, додають томати, часник та зелень. Готується таке пиво 2 тижні.
У Великобританії виготовляють та продають пиво із солодкими смаками. Це може бути смак карамелі, зефіру, лимонаду, або, навіть, жувальної гумки. Дивне поєднання смаків отримують шляхом введення у напій різних видів цукру.
Пляшки пива "Кінець історії" вставляють в опудала тварин
Пивовари із США вигадали пиво зі смаком свинячого м'яса. М'ясні ноти напій отримує завдяки голові та кісткам тварини, які додаються у пивні ємності під час його варіння. Ті,хто куштував пиво Mangalitsa Pig Porter стверджують, що хмільний напій має приємний смак та аромат соковитого стейку.
У Шотландії, у місті Фрейзербург місцева пивоварня BrewDog виготовляє міцні сорти пива з дивними назвами. Так, наприклад, можна посмакувати бокалом "Мертвого поні", або "Тактичного ядерного пінгвіну". Але особливою гордістю виробники називають пляшки, в які розливається фірмовий напій "Кінець історії". Їх вставляють в справжні опудала невеликих тварин. Виробники стверджують, що тварини помирають природною смертю. На прилавках крамниці можна побачити пиво в опудалі білки чи горностая.
У Данії готують пиво для шанувальників кави. У напої від фірми Mikkeller входить екстракт найдорожчої у світі кави – копі-лювак. Її отримують шляхом переробки екскрементів рідкісної тварини із сімейства котячих, лювака.
Одне з найдорожчих видів пива - Celest-jewel-ale. Напій приготований із додаванням справжніх мінералів Місяця. Доставкою коштовного інгредієнту для пивоварні займається космічна компанія ILC Dover, яка також виготовляю костюми для астронавтів. Як переконують виробники космічного пива, у додаванні мінералів є сенс. Вони допомагають кращому процесу засвоювання напою споживачами.
Перше свято на честь пива відбулось у 1810 року, під час весілля принца Людвіга I та принцеси Терези фон Заксен-Хільдбургхаузен. Згодом ця подія перетворилась на відомий в усьому світі пивний фестиваль - Октоберфест. Великий пивний захід щороку проводиться у німецькому місті Мюнхен, столиці Баварії. Фестиваль збирає тисячі фанатів пивних напоїв з усіх куточків світу.