В Україні знайшли найглибше підземне озеро

В Україні знайшли найглибше підземне озеро

У найдовшій гіпсовій печері світу "Оптимістичній" неподалік села Королівка, що на Борщівщині Тернопільської області, відкрили найглибше підземне озеро України "Мікрон".
Глибиною озеро 5- 6 метрів з кришталево чистою водою, та стабільною температурою 7 градусів взимку та влітку і площею поверхні біля 500 м кв. Відкрив озеро луцький спелеолог Троцюк Ігор у квітні місяці цьогоріч, передає amazing-ukraine.com.
За словами дослідника,шлях до озера можна проходити тільки навколішках протягом двох годин. Вперта праця навесні принесла свої неочікувані результати – раптом відкрився отвір у новий зал. Практично спелеолог "вивалився" на берег недоторканого озера.
Це перше така велика водойма у печері. Сьогодні печерне озеро досліджують люди дуже рідкісної спеціальності –спелеодайвери. З ходовиками, у гідрокостюмах та з кисневими балонами пробують пройти озеро під водою.
Раніше, археологи під час розкопок у Мексиці виявили дивний витягнутий череп. Він належав людині із племені майя. Це найдавніша з відомих знахідок, що мають відношення до корінної американської цивілізації, яка в той час тільки зароджувалася.

Related

Події в Україні 6019976504341061470

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item