Куряча печінка з цибулею

Куряча печінка з цибулею
Куряча печінка дуже корисна і готується вона дуже швидко і легко.
Її можна додавати в супи, борщі, з неї можна приготувати всілякі салати і паштети. Як окрему страву найчастіше курячу печінку готують разом з грибами і сметаною.


Нескладна і доступна страва – смажена куряча печінка з цибулею, відмінно гармонує з картопляним пюре і може бути, як смачним сніданком, так і повноцінною другою стравою для обіду. Особливий смак страви обумовлений додаванням невеликої кількості натурального меду на фінальній стадії приготування.
Печінка в кулінарії і харчуванні – важливий продукт, який служить джерелом вітамінів і мікроелементів. Ще в Давньому світі знали, що від «курячої сліпоти» допомагає вживання печінки, тоді про існування вітаміну A ще не підозрювали. Хто ще пам’ятає, як нас в дитинстві змушували приймати риб’ячий жир – продукт, одержуваний з печінки риб і містить вітаміни A і D?
Зараз в будь-якому пристойному супермаркеті продаються «набори» з певних частин курки. Це зручно, так як немає необхідності купувати цілу курку, не всі частини якої підходять для певної страви. Зручно готувати смажені курячі крильця або курку з арахісом з окремих курячих філе. Також продаються субпродукти – сердечка, шлунки, печінки і т.д.
Смажена куряча печінка з цибулею готується нескладно. Але, з огляду на різний час і різні температурні режими смаження, краще готувати печінку і цибулю окремо, змішуючи їх в самому кінці. Печінка смажиться швидко і просто, тому ми часто готуємо на сніданок смажену печінку з грушами – дивовижна страва, смачна і дуже поживна. Раджу спробувати.

Як готувати курячу печінку


як готувати курячу печінку

З промитої печінки знімають плівку і все непотрібне, зачищають від кровоносних судин, потім нарізають невеликими шматочками, як вам більше подобається, посипати сіллю, перцем, іншими приправами. Щоб печінка була ніжна її слід запанірувати у борошні і смажити на розігрітій сковороді або листі до напівготовності. Печінку не можна переварювати, так як вона при цьому втрачає свою соковитість і ніжність і стає жорсткою. Попередньо можна додати смажену цибулю.

Паралельно наріжте скибочками гриби, потім обсмажте їх на олії. Коли гриби будуть готові, пересипте їх у сковорідку, де у вас вже є напів-готова куряча печінка. Потім додаємо сметану, насіння кмину, паприку, посоліть, поперчіть і тушкуйте 10 хвилин, закривши посуд кришкою.

При подачі курячу печінку з грибами посипають дрібно нарізаною зеленою цибулею. Як гарнір можна використати відварений рис або картопляне пюре.

Як готувати курячу печінку відео



З курячої печінки виходить смачний шикарний паштет, і вам не потрібно буде задовольнятися напівфабрикатами консервами з магазинів. Приготувати такий паштет досить просто і швидко, і можна відразу нагодувати сім'ю або гостей.

Попередньо краще курячу печінку замочити в молоці на 2 години, тоді вона стане ще м'якше, незважаючи на те, що сама по собі ця печінка і так м'яка, в порівнянні з тією ж свинячою. Підсмажуємо на сковорідці цибулю і моркву, робіть це акуратно, щоб цибуля не потемніла. Достатньо, щоб цибуля стала злегка золотистим – це самий правильний колір, коли залишається приємний цибульний смак. Печінка гарненько відокремлюють від молока, можна злити молоко в друшляк. Додати курячу печінку на сковорідку до цибулі і моркви, і тушкувати це всі 15 хвилин. Якщо ви відкрили кришку і там утворилася вода, то зніміть її і тушкуйте ще 10 хвилин, щоб рідина випарувалася.

Коли печінка буде готова, її потрібно буде остудити. Потім вже перекрутити її в м'ясорубці з цибулею і морквою або подрібнити блендером, так паштет вийде ще м'якше. В паштет можна додати розтоплене вершкове масло. Для пряного смаку в паштет додають ще всілякі спеції і горіхи. Розділити паштет з посуді і поставити в холодильник, щоб трохи застиг. Паштет можна їсти і просто так, і мазати його на хліб або булочки.

Related

Смачно 5147636997532423460

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item