Куряча печінка з цибулею

Її можна додавати в супи, борщі, з неї можна приготувати всілякі салати і паштети. Як окрему страву найчастіше курячу печінку готують разом з грибами і сметаною.
Нескладна і доступна страва – смажена куряча печінка з цибулею, відмінно гармонує з картопляним пюре і може бути, як смачним сніданком, так і повноцінною другою стравою для обіду. Особливий смак страви обумовлений додаванням невеликої кількості натурального меду на фінальній стадії приготування.
Як готувати курячу печінку
Паралельно наріжте скибочками гриби, потім обсмажте їх на олії. Коли гриби будуть готові, пересипте їх у сковорідку, де у вас вже є напів-готова куряча печінка. Потім додаємо сметану, насіння кмину, паприку, посоліть, поперчіть і тушкуйте 10 хвилин, закривши посуд кришкою.
При подачі курячу печінку з грибами посипають дрібно нарізаною зеленою цибулею. Як гарнір можна використати відварений рис або картопляне пюре.
Як готувати курячу печінку відео
Попередньо краще курячу печінку замочити в молоці на 2 години, тоді вона стане ще м'якше, незважаючи на те, що сама по собі ця печінка і так м'яка, в порівнянні з тією ж свинячою. Підсмажуємо на сковорідці цибулю і моркву, робіть це акуратно, щоб цибуля не потемніла. Достатньо, щоб цибуля стала злегка золотистим – це самий правильний колір, коли залишається приємний цибульний смак. Печінка гарненько відокремлюють від молока, можна злити молоко в друшляк. Додати курячу печінку на сковорідку до цибулі і моркви, і тушкувати це всі 15 хвилин. Якщо ви відкрили кришку і там утворилася вода, то зніміть її і тушкуйте ще 10 хвилин, щоб рідина випарувалася.
Коли печінка буде готова, її потрібно буде остудити. Потім вже перекрутити її в м'ясорубці з цибулею і морквою або подрібнити блендером, так паштет вийде ще м'якше. В паштет можна додати розтоплене вершкове масло. Для пряного смаку в паштет додають ще всілякі спеції і горіхи. Розділити паштет з посуді і поставити в холодильник, щоб трохи застиг. Паштет можна їсти і просто так, і мазати його на хліб або булочки.