У США планують створити альтернативу GPS

У Пентагоні розроблять альтернативу GPS Пентагон побоюється знищення діючої системи навігації при тому, що Росія і Китай уже мають...

У США планують створити альтернативу GPS
У Пентагоні розроблять альтернативу GPS

Пентагон побоюється знищення діючої системи навігації при тому, що Росія і Китай уже мають власні аналоги.

Міністерство оборони США планує створити альтернативну систему глобального позиціонування і навігації на випадок придушення GPS. Це випливає зі звіту Пентагону про перспективи розвитку космічних сил країни, повідомляє в п'ятницю, 10 серпня, РІА Новости.

"Зусилля Міністерства оборони для розвитку космічного потенціалу будуть зосереджені на альтернативних системах позиціонування, навігації та визначенні за часом в умовах придушення GPS", - йдеться в документі.

У Пентагоні раніше не раз висловлювали стурбованість можливими діями Росії і Китаю зі знищення чи придушення американської системи GPS на тлі того, що ці дві країни вже використовують власні системи глобальної навігації, у тому числі й у військових цілях. У звіті не уточнюється, які системи і в які терміни можуть бути розроблені замість альтернативи GPS.

Документ також передбачає створення чотирьох підрозділів у рамках космічних сил США. До них відносяться нове бойове командування, об'єднане Агентство із закупівлі супутників для використання у військових цілях і бойовий склад ВКС, Агентство з космічного розвитку і сили космічних операцій.

Нагадаємо, напередодні віце-президент США Майк Пенс оголосив, що створення військового Міністерства з питань космосу планується до 2020 року (поряд з діючими Міністерством ВПС і Міністерством ВМС). За словами глави Білого дому, США націлені на лідерство в космосі і не має наміру плентатися за Росією і Китаєм.

Як повідомлялося, Японія в минулому році анонсувала створення власної систему GPS.

Related

Технології 7965890556499182576

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item