Путін вдруге поговорив з Нетаньяху про збитий російський Іл-20 і знову звинуватив Ізраїль

Путін вдруге поговорив з Нетаньяху про збитий російський Іл-20 і знову звинуватив Ізраїль
Путін заявив Нетаньяху, що рішення Росії адекватні
24 вересня відбулися ще одні телефонні переговори між президентом Росії Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху про збитий сирійськими силами протиповітряної оборони російський літак Іл-20.
У прес-службі Кремля заявили, що переговори відбулися з ініціативи ізраїльської сторони.
У заяві також сказано, що обговорення обставин було продовжене "з урахуванням того, що представлена ​​ізраїльськими військовими інформація про операції їхньої авіації над сирійською територією розходиться з висновками Міноборони Росії".
Згідно з цією заявою, Росія продовжує наполягати, що в тому, що сирійські сили ППО збили їхній літак, винні ВПС Ізраїлю.
"Російська сторона виходить з того, що саме дії ВПС Ізраїлю стали основною причиною трагедії", - сказано в заяві.
Зазначається, що Путін заявив під час розмови, що рішення Росії зміцнити бойові можливості сирійської ППО нібито "адекватні ситуації, що склалася і спрямовані насамперед на запобігання будь-якої потенційної загрози життю російських військовослужбовців".
Однак Біньямін Нетальяху знову наголосив, що відповідальність за те, що російський літак Іл-20 був збитий, несе Сирія, повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на прес-службу прем'єр-міністра Ізраїлю. На думку Нетаньяху, відповідальність за трагедію з Іл-20 також лежить і на Ірані, оскільки Тегеран, на його думку, дестабілізує ситуацію в регіоні.
Крім того, Нетаньяху наголосив, що постачання зенітно-ракетного комплексу С-300 в Сирію "в руки безвідповідальних осіб підвищить напруженість в регіоні".
Нагадаємо, під час попередньої розмови з Путіним про збитий Іл-20 Нетаньяху пообіцяв, що Ізраїль надасть Москві дані про обставини авіанальоту, і запропонував відправити начальника ВПС Ізраїлю до Москви з цією метою.
24 вересня Міноборони Росії заявило про намір протягом двох тижнів передати ЗРК С-300 у розпорядження ППО Сирії.
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав відповідальність за інцидент на Ізраїль, оскільки, згідно із заявою росіян, "російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю".
    В Армії оборони Ізраїлю заявили, що "повністю покладають відповідальність" за збитий літак на армію президента Сирії Башара Асада.
    Президент РФ Володимир Путін заявив, що катастрофа літака була "ланцюгом трагічних випадкових обставин" і виключив удар ізраїльських ВПС. Водночас він заявив, що російський літак потрапив під вогонь сирійських засобів ППО через "недотримання російсько-ізраїльських домовленостей про запобігання небезпечним інцидентам".
    У квітні 2018 року міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман попередив, що якщо Сирія буде використовувати проти ізраїльських літаків російські системи ППО, то останні будуть знищені.

    Related

    Події у світі 54309902678873675

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item