У Херсонській області 23 людини звернулися до медзакладів через викиди на заводі в Криму

У Херсонській області 23 людини звернулися до медзакладів через викиди на заводі в Криму
Серед них - 10 дітей
До медичних закладів Херсонської області зі скаргами на здоров'я звернулися 23 жителі районів, наближених заводу Кримський титан.
Про це повідомила прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації.
Так, станом на 16:00 7 вересня 2018 року в установи охорони здоров'я Чаплинського і Каланчацького районів звернулося 23 людини, з них 10 дітей.
"У структури звернулися 15 осіб, які мали назофарінгіальні симптоми, з них дітей - 5 осіб; висип на шкірі - 8 осіб, з яких дітей - 5", - йдеться в повідомленні.
У дитячу обласну клінічну лікарню госпіталізовано 4 дітей, з яких двоє - з проблемних територій.
Раніше повідомлялося, що число прикордонників, які звернулися за допомогою в лікарні через викиди заводу Титан в окупованому Криму, зросла до 61.
У МінТОТ заявили, що необхідності в евакуації населення з близьких до адмінмеж з окупованим Кримом районів Херсонської області немає, оскільки випадків отруєння в області не виявлено. Однак з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я дітей приблизно 2000 осіб пообіцяли відправити в Скадовськ, 700 з них вже там.

У ніч на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт "липкої іржі", яким вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальне нездужання.
Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря пов'язано з випарами вмісту кислотного накопичувача, в який скидають хімічні відходи з 1971 року. У зв'язку з цим завод Кримський титан тимчасово зупинив свою роботу. З Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.
Представники української влади розглядають декілька версій забруднення: влучення снарядів у відстійник відходів хімічного виробництва під час тренувань російських військових; викиди в атмосферу, які здійснює Кримський Титан, в тому числі спричинені людським фактором чи корпоративним конфліктом, або ж солоними підземними водами, які використовуються для виробничих потреб заводу при дефіциті прісної води.

Related

Події в Україні 4934379228031170650

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item