Значна ескалація. США відреагували на плани Росії надати Сирії комплекси С-300

Значна ескалація. США відреагували на плани Росії надати Сирії комплекси С-300
Джон Болтон
Радник президента США Дональда Трампа з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав "значною ескалацією" анонсовані Росією поставки ЗРК С-300 для потреб ППО Сирії, повідомляє Reuters.
За словами Болтона, Вашингтон розраховує, що Москва перегляне це рішення і відмовиться від поставок ЗРК сирійському режиму.
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поставки ЗРК С-300 для потреб ППО Сирії не спрямовані проти третіх країн.
24 вересня Міноборони Росії оголосило про намір протягом двох тижнів передати ЗРК С-300 в розпорядження ППО Сирії. Таке рішення ухвалене на тлі знищення ППО Сирії російського літака Іл-20. В результаті загинули 15 російських військових.
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав відповідальність за інцидент на Ізраїль, оскільки, згідно із заявою росіян, "російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю".
    В Армії оборони Ізраїлю заявили, що "повністю покладають відповідальність" за збитий літак на армію президента Сирії Башара Асада.
    Президент РФ Володимир Путін заявив, що катастрофа літака була "ланцюгом трагічних випадкових обставин" і виключив удар ізраїльських ВПС. Водночас він заявив, що російський літак потрапив під вогонь сирійських засобів ППО через "недотримання російсько-ізраїльських домовленостей про запобігання небезпечних інцидентів".
    У квітні 2018 року міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман попередив, що якщо Сирія буде використовувати проти ізраїльських літаків російські системи ППО, то останні будуть знищені.

    Related

    Події у світі 199205635598153181

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item