Сирія запустила ракети за 40 хвилин після авіаудару F-16 - експерти

Сирія запустила ракети за 40 хвилин після авіаудару F-16
Сирійська система протиповітряної оборони відкрила вогонь за 40 хвилин після атаки ізраїльських літаків на сирійську базу "Латакія" в понеділок. Про це йдеться в звіті, який Тель-Авів передав росіянам сьогодні. Він стосується збитого Іл-20 на Середземним морем.
Документ на 40 сторінках описує, що урядові ППО випустили десятки зарядів без попередження. Не цілилися і не перевірили, чи є російський літак у небі, Випустили десятки снарядів різних типів. У тому числі SA-5, яка в лютому збила ізраїльський літак над Галілеєю, передає зміст доповіді Times of Israel.
Делегація, яка прибула до Москви, включала командувача ізраїльської армії Амікама Норкіна. Під час обговорення делегації Кремля і Тель-Авіва прийшли до висновку, що у збитті Іл-20 винні сирійці. Хоча росіяни досі продовжують звинувачувати Ізраїль у ЗМІ, наголошує видання.
Між двома країнами існує система взаємного попередження. В результаті цього обидві країни успішно провели більше 200 атак протягом останніх двох років.
Близько 22:00 в ночі на 18 вересня чотири ізраїльські винищувачі F-16 на низькі висоті над морем пройшли повз французький корабель "Овернь", щоб не помітили радари. Судно в той час випустило у невідомому напрямку кілька крилатих ракет, за даними росіян. Російський Іл-20 ішов на посадку після закінчення патрулювання. F-16 зайшли в його повітряний коридор, але нижче. Здійснили два удари і повернули. Бомби влучили у військову базу, аеродром, алюмінієвий завод і нафтобазу. Сирійські системи ППО, надані Кремлем, спробували збити нападників, але влучили у Іл-20. Кремль звинуватив у загибелі росіян Ізраїль.

Related

Події у світі 4713798383899412519

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item