Роздача угорських паспортів у Берегові: СБУ почала розслідування

Роздача угорських паспортів у Берегові: СБУ почала розслідування
СБУ почала розслідувати видачу угорських паспортів на Закарпатті
Служба безпеки України розслідує факти видачі угорських паспортів в консульстві в Берегові Закарпатської області.
Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє LB.ua.
"Зареєстровано кримінальне провадження, Служба безпеки веде слідство, а ми здійснюємо процесуальний нагляд. Отримання подвійного громадянства категорично заборонено українською Конституцією. Тут двох тлумачень бути не може: якщо є докази на подвійне громадянство - це повинно каратися", - сказав він.
Він нагадав про ситуацію з колишнім народним депутатом Андрієм Артеменком, який втратив українське громадянство у зв'язку з наявністю канадського паспорта.
"Якщо в ході слідства СБУ встановить такі випадки по відношенню до інших осіб - мерів, губернаторів, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців - дії будуть аналогічними - позбавлення українського громадянства", - додав генпрокурор.
Минулого тижня агентство Укрінформ опублікувало відео, на якому зафіксована видача громадянам України угорських паспортів в Берегові Закарпатської області.
На відео зафіксовано факт проголошення клятви на вірність Угорщині. Клятву вимовляють на тлі угорського прапора. Процедура супроводжується келихами з шампанським, а також інструкціями - не повідомляти про отримання другого паспорта представникам української влади.
Глава МЗС України Павло Клімкін допустив вислання консула Угорщини з Берегова у тому випадку, якщо буде підтверджена автентичність відео.
У свою чергу глава МЗС Угорщини Петер Сійярто пригрозив ще більш ускладнити євроінтеграцію України через можливе вислання угорського консула.

Related

Події в Україні 7883951345648555149

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item