Збирався балотуватися на пост мера та вимагав відставки силовиків. Що відомо про одеського активіста Михайлика

Збирався балотуватися на пост мера та вимагав відставки силовиків. Що відомо про одеського активіста Михайлика
Олег Михайлик
Одеський громадський активіст Олег Михайлик за тиждень до замаху на прес-конференції вимагав відставки начальника ГУ НП в Одеській області Дмитра Головіна і прокурора області Олега Жученка.
Про це повідомляє видання Бабель з посиланням на Михайла Кузаконя, голову одеського відділення Народного Руху України.
"Це з останнього, що він зробив перед замахом. За цим стоять представники нинішньої влади. Важко сказати хто саме - вони всі дуже тісно пов'язані", - сказав він.
Заступниця голови міського осередку Народного Руху України Аліна Радченко зазначила, що останні напади на активістів в Одесі об'єднують два прізвища: мера Геннадія Труханова та "неофіційного хазяїна міста" Володимира Галантерника.
"Олег - єдиний з усіх активістів відкрито говорив, що буде балотуватися в мери Одеси", - розповіла вона.

У політичній партії Сила Людей, до якої належить Михайлик, раніше заявили, що причиною замаху стали антимерські акції проти Геннадія Труханова, боротьба із незаконними забудовами та відстоювання культурно-архітектурної спадщини Одеси.
"Замах на вбивство Олега Михайлика є одночасно актом залякування свідомих одеситів та громадян України, а також є помстою Олегу та його однодумцям за активне відстоювання інтересів громади та правозахисну діяльність", - зазначили в партії. 
Нагадаємо, 22 вересня на вулиці Осипова в Одесі невідомі стріляли в одеського політичного активіста, одного з лідерів політсили Сила Людей Олега Михайлика. Це сталося, коли він повертався додому. Куля пробила Михайлику руку і увійшла до грудної клітини в ділянці серця. Напад було кваліфіковано як замах на вбивство. 
Поліція надала Михайлику охорону.

Related

Політика 2012996145771387104

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item