Українка розповіла про життя на Мальті

Українка розповіла про життя на Мальті

Українка Анастасія Міфсуд живе на Мальті із 2004 року. Вона приїхала здобувати там вищу освіту.
Жінка працює юристом в канадській компанії, що надає корпоративні послуги (відкриття компаній, банківських рахунків). А на вихідних вона дає дітям уроки тенісу – у Черкасах дуже серйозно займалася цим видом спорту, їздила з командою на змагання та збори.
"На Мальті дуже хороші податкові пільги для бізнесу і ця країна є дуже привабливою для іноземних підприємців. Членство Мальти в Євросоюзі, її стратегічне географічне розташування, грамотне податкове законодавство, порівняно невеликі експлуатаційні витрати, кваліфікований персонал, який володіє багатьма мовами, – позиціонують Мальту як інвестиційно привабливу і конкурентоздатну юрисдикцію", – розповідає Анастасія, пише ukrainians.today.
Місцеве населення звикло до іноземців. Тут дуже багато інтернаціональних родин: англо-мальтійські, українсько-мальтійські, італійсько-мальтійські.
Побут Мальти не особливо відрізняється від українського: школа – робота – супермаркет – домівка – вечеря – сон. Влітку, звичайно ж, пляж. Мальтійці багато подорожують, особливо в Лондон, Мілан і Рим на шопінг. Взимку їдуть на лижний відпочинок, а влітку засмагають під сонцем Сицилії.
Особливості клімату все ж вносять свої корективи в буденне життя мальтійців. Без кондиціонеру тут не можна обійтися ані влітку, ані взимку.
"На Мальті немає централізованого опалення, гріємося кондиціонерами, обігрівачами. Дуже сиро в домівках, і якщо не топити, то навіть цвіль на стінах та речах може з'явитися. У результаті жителі отрова отримують шалені рахунки за електроенергію. У зимовий період це 700-800 євро за три місяці. Приблизно стільки ж виходить і в літній період, коли від спеки рятуємося тими ж кондиціонерами", – додає Настя.
Сини Насті Алекс і Нейтан навчаються у приватній школі. Там половина іноземців. Старший займається дзюдо, плаванням, футболом та тенісом. Молодший – ходить у дитсадок.
Дитячі садочки на Мальті, навіть приватні, оплачує держава, якщо обоє батьків працюють. У кожної дитини є спеціальний брелок, який сканується при вході і виході із садка. Через хворобу дозволяється пропустити не більше 15% навчальних днів, після чого – штраф. Система освіти дуже хороша. Правда, занадто багато задають домашньої роботи. У п'ятирічних дітей (3 клас) уже є диктанти, контрольні, вони читають книжки. Із математики всі завдання на гроші – м'ячики чи цукерки не рахують, рахують євро.
Суворі вимоги у мальтійських школах і стосовно зовнішнього вигляду учнів.
"Шкілька форма обов'язкова для всіх учнів. Тільки за вказівкою керівництва школи літня форма міняється на зимову. Навіть якщо на вулиці холоднеча і вчителі ходять у шубах, а директор не дав добро, що можна одягати штани, треба ходити в шортах. Спортивні костюми зі шкільними емблемами теж обов'язкові", – зазначає Анастасія.
Медичне обслуговування на острові, що разюче відрізняється від нашого, українського.
"Національна страховка є обов'язковою, звідси і безкоштовне лікування. Потрапили якось із сином в лікарню із грипом та підозрою на бронхіоліт, і в мене були із собою таблетки, а медсестри мені кажуть: "залиште їх для домашнього прийому, у нас все є". І при такому сервісі 300 євро податків на місяць уже не здаються надто великою сумою. Головне, що є всі необхідні для лікування медикаменти", – додає Анастасія.
37% українських трудових мігрантів хочуть працювати у Німеччині. Такі дані оприлюднили після соціологічного дослідження.

Related

Суспільство 4246488472768021482

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item