В Умань з'їдеться безпрецендентна кількість хасидів

В Умань з'їдеться безпрецендентна кількість хасидів
В Україну очікується прибуття до 80 тис. паломників-хасидів. Вони їдуть в Умань на святкування іудейського Нового року - Рош ха-Шана.
"Очікується прибуття в Україну від 50 до 80 тис. паломників. Для допомоги ізраїльським громадянам на місці буде відкрито консульство", - повідомив посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон, передає прес-служба Національної поліції.
Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що навіть в умовах гібридної війни українські поліцейські докладають максимум зусиль, щоб прочани не відчули її наслідків і були в безпеці.
Нагадаємо, що 5 вересня в Умань на святкування Нового року (Рош Ха-Шана) за Іудейським календарем прибуло близько 3 тисяч паломників-хасидів. Тому в місті почали посилювати заходи безпеки.
Щороку в Умані проходить паломництво євреїв, які є послідовниками брацлавського хасидизму (одна з течій в хасидському іудаїзмі), на могилу свого духовного лідера — цадика Нахмана.
Традиційно вони приїжджають у це місто у вересні, тому що для них Умань – місце однієї з найбільш шанованих святинь, місце щорічного масового паломництва.
Цього року святкування розпочнуться в неділю 9 вересня і триватимуть до вівторка 11 вересня.

Related

Події в Україні 3701103493995883877

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item