РФ відмовилася надати Україні і ОБСЄ дані про незаконну відправку до Донецька російських слідчих

РФ відмовилася надати Україні і ОБСЄ дані про незаконну відправку до Донецька російських слідчих
За словами Геращенко, РФ фактично визнала свою окупацію частини Донбасу
Російська сторона у тристоронньої контактній групі під час зустрічі у Мінську відмовилася відповідати, на яких підставах Кремль відправив до Донецька своїх силовиків для "розслідування" вбивства ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченка, не отримавши ніяких дозволів української сторони.
Про це у себе у Facebook розповіла представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.
"Українська сторона зажадала від РФ негайно надати повну інформацію щодо фактів і заяв, що з'явилися у ЗМІ, що російська сторона направила на окупований Донбас якихось слідчих", - написала вона.
Геращенко нагадала, що це грубе порушення українського законодавства, так як на нашій суверенній території слідчі дії можуть вести тільки наші органи, або ж - з дозволу відповідних структур.
"А ми росіянам таких дозволів не давали", - підкреслила вона.
По-друге, відправка в Україну російських слідчих порушує також і кримінальний кодекс РФ, який передбачає, що слідчі органи можуть працювати тільки на території федерації.
"Фактично, це визнання окупації РФ Донбасу, якщо там вже шастають не тільки військові, ФСБшники, потеряшки, а й слідчі. Росіяни категорично відмовилися надати ОБСЄ та Україні будь-яку інформацію про ці свої слідчі групи. Так само у звітах СММ ОБСЄ зафіксовано, що росіяни також відмовилися показати тіла підірваних бойовиків, і не допустили до лікарень, де містяться поранені", - додала Геращенко.
Раніше повідомлялося, що після вбивства Захарченка РФ направила до Донецька своїх "фахівців".
При цьому у Кремлі не змогли назвати законних підстав для їх відправки.
Нагадаємо, ватажка проросійської терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка було убито 31 серпня у результаті вибуху у ресторані Сепар в окупованому Донецьку.
У зв'язку з вбивством Захарченка на окупованій території Донецької області бойовики оголосили план Перехоплення, а російські гібридні війська були підняті за тривогою.
На місце Захарченка тимчасово призначено "віце-прем'єра ДНР" Дмитра Трапезникова.

Related

Події в Україні 5293446803199485252

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item