“Православні віряни” захищатимуть Києво-Печерську лавру і почнеться кровопролиття, якщо УПЦ отримає автокефалію - митрополит РПЦ Іларіон

“Православні віряни” захищатимуть Києво-Печерську лавру і почнеться кровопролиття, якщо УПЦ отримає автокефалію - митрополит РПЦ Іларіон
Митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєв)
Надання українській церкві автокефалії може призвести до кровопролиття, передає Радіо Свобода слова митрополита Російської православної церкви Іларіона (Алфеєва) в ефірі російського телеканала RT.
“Якщо УПЦ (Московського патріархату) визнають церквою країни-агресора, як вони зараз говорять, якщо її позбавлять законних прав, то ми можемо очікувати, що розкольники заволодіють великими монастирями, такими як Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра. Тоді, звичайно, православні віряни будуть захищати ці святі місця і може початися кровопролиття”, – сказав митрополит.
7 вересня Вселенський патріарх Варфоломій І призначив у Київ двох екзархів у рамках підготовки до надання автокефалії Українській Церкві. РПЦ назвала призначення константинопольських екзархів "вторгненням на свою канонічну територію" і пригрозила розривом євхаристичного спілкування.
14 вересня Синод РПЦ прийняв рішення припинити участь у структурах під верховенством Константинопольського патріархату і поминанні Вселенського патріарха Варфоломія під час богослужінь на тлі підготовки Фанаром автокефалії Української церкви. Це означає, що Кирило перестане вимовляти ім'я патріарха Константинопольського Варфоломія під час літургії, тобто перестане за нього молитися на головному в церкві богослужінні.
Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет очікує створення єдиної помісної церкви в Україні до кінця 2018 року. В УПЦ МП вже заявили, що не визнають новоствореної Української православної церкви після дарування їй томосу від Вселенського патріарха.

Related

Суспільство 7167427606259055715

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item