Українські силовики викрили хакерів-злодіїв, яких підтримували російські спецслужби

Українські силовики викрили хакерів-злодіїв, яких підтримували російські спецслужби
Співробітники СБУ викрили міжнародну групу хакерів, які обкрадали банківських клієнтів за кордоном.
Хакери за допомогою спеціального програмного забезпечення отримували доступ до персональних даних юросіб банків з країн ЄС, Південної Азії та пост-радянського простору. Усього з понад 20 країн світу, повідомляє прес-служба СБУ.
Формували у банківських системах фальшиві платіжні документи та виводили гроші з рахунків комерсантів.
Легалізація вкрадених коштів відбувалася через низку фіктивних фінансових операцій із фірмами-посередниками, частина з яких була підконтрольна російським спецслужбам.
"Кожен з учасників оборудки отримував обумовлений відсоток від суми викрадених коштів", - повідомляє СБУ.
Під час слідчих дій за місцями проживання учасників угруповання у Києві, Чернівцях, Одесі та Вознесенську правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує факти підроблення банківських гарантій та незаконне перерахування коштів через популярні банківські системи.
Силовики затримали організатора угруповання – громадянина однієї з країн Близького Сходу та спільника, який безпосередньо відповідав за технічне забезпечення оборудки.
"Наразі проводиться експертиза для підтвердження факту несанкціонованого втручання в роботу міжнародних електронних банківських систем, відповідні повідомлення надіслані дружнім іноземним партнерам", - заявили у прес-службі СБУ.

Related

Гаряча новина 144847588670528193

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item