На воду спустили ще один штурмовий катер "Кентавр"

На воду спустили ще один штурмовий катер "Кентавр"

У Києві спустили на воду ще один десантно-штурмовий катер проекту 58503 "Кентавр".
Нові бойові одиниці побудовано на Київському суднобудівному заводі ПрАТ "Кузня на Рибальському", повідомили у Військово-Морських Силах ЗС України.
"Кентавр" - це вже другий проект вітчизняних катерів, який був розроблений і побудований саме незалежною Україною", - говорить начальник штабу контр-адмірал Андрій Тарасов. – "Цей катер започаткував серію таких бойових одиниць, ми вже маємо два спущених на воду катери та очікуємо на продовження.






Хрещеною мамою десантно-штурмового катеру, стала представниця морської піхоти старшина Юлія Мединська. В Криму дівчина проходила службу в 1 окремому Феодосійському батальйоні морської піхоти. У 2014 році в складі свого підрозділу вийшла на материкову частину України.
Спуск катерів у цьому році є продовженням будівництва серії катерів в рамках Державної цільової програми розвитку озброєння і військової техніки на період до 2021 року для Військово-Морських Сил. Таких замовили 8 одиниць.
Десантно-штурмовий катер проекту 58503 "Кентавр" - призначений для висадки підрозділу морського десанту на необладнане узбережжя. Має 2 бойових модулі з великокаліберними кулеметами 12,7 мм і 40-мм гранатометом УАГ-40, а також 2 реактивні системи залпового вогню калібром 80 мм.Технічні характеристики катерів: водотоннажність - 47 тонн (повна), довжина (найбільша) - 24,3 м, ширина - 4,8 м (найбільша), автономність - 5 діб, екіпаж - 5 осіб. Максимальна швидкість - до 50 вузлів.
14 вересня на суднобудівному заводі "Кузня на Рибальському" в Києві спустили на воду перший десантно-штурмовий катер "Кентавр".

Related

Події в Україні 6728664261452129703

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item