Перейшов усі межі - прокуратура готує гарні новини щодо Фірташа



Перейшов усі межі - прокуратура готує гарні новини щодо Фірташа
Після повалення режиму Януковича Фірташ втік до Росії, а звідти вирушив до Австрії, де був заарештований у 2014 році за ордером США. Він був звільнений після виплати застави у 125 млн євро з умовою не покидати Австрію.
У рамках справ олігарха Дмитра Фірташа в найближчі місяці будуть оголошені підозри та накладені арешти.
Таку обіцянку дав генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу в прокуратурі Криму.
"Щодо Фірташа в найближчі місяці будуть добрі для нас повідомлення з органів прокуратури. Вони будуть стосуватися і облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території.
Наглість, із якою цей громадянин звертається до Москви з вимогою покарати Україну, перейшла всі межі. Значить, ця справа лежить у найближчій стопочці. Чекаю остаточних висновків експертиз. Як тільки вони будуть - будуть підозри, накладені арешти та інші резонансні дії", - сказав Луценко.
За його словами, справи Фірташа затягують суди, які "систематично знімають арешти з родовищ, які постачають сировину до заводів у тимчасово окупований Крим. Періодично ми отримуємо такі рішення і починаємо все знову".
Навіть проживаючи у Відні, Дмитро Фірташ зберігає контроль за всіма внутрішніми газогонами України, кількома хімічними заводами й телеканалами. Також володіє нерухомістю у Відні, Лондоні та на Французькій Рів'єрі.
Попри численні провадження Генеральної прокуратури та НАБУ, оборудки Фірташа продовжують діяти. До прикладу, господарство облгазів Фірташа не розплачується за газ перед державним Нафтогазом, а оформлює так, наче це не платить населення. Перевірити це неможливо, адже база даних споживачів газу є лише у Фірташа.

Related

Політика 2089113614519671046

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item