Нардепи пропонують позбавити почесних звань артистів, які зрадили Україну

Нардепи пропонують позбавити почесних звань артистів, які зрадили Україну

Українські нардепи пропонують ввести санкції проти артистів, які активно гастролюють Росією.
Зокрема, пропонується позбавити їх звання народних артистів України. Про це йдеться у проекті постанови № 9156 "Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", зареєстрованому в парламенті 3 жовтня.
Так позбавити звання "Народний артист України" пропонують співаків Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова, Таїсію Повалій та Ані Лорак, а також режисера Володимира Бортка, а звання "Заслужений артист України" пропонують відібрати у співаків Світлани Лободи і Віталія Козловського.
"На тепер в Україні склалася безпрецедентна ситуація, коли люди, які для багатьох українців були авторитетами, з екранів телевізорів, засобів масової інформації виступають з антиукраїнськими закликами. Такий стан справ потребує невідкладного реагування, а саме якнайшвидшого позбавлення цих артистів почесних звань України", – йдеться в документі.
Постанову висунули 14 депутатів, серед яких Євген Рибчинський, Тетяна Чорновол, Володимир Парасюк, Ігор Луценко, Юрій Береза, Андрій Іллєнко, Юрій Левченко та інші. Нардепи наголошують, що українські артисти, які виступають з концертами у Росії, не гідні мати не лише державні нагороді, а й громадянство України.
"Позбавлення вищезгаданих діячів шоу-бізнеса почесних звань України є логічним продовженням боротьби проти сепаратизму на всіх рівнях. До того ж вони показали себе у ці непрості для України часи як артисти, які на крові українців ставлять шоу і влаштовують бізнес", – зазначили в документі.
Українська співачка Ані Лорак, яка живе в Росії, розлютила користувачів мережі своїм виступом у Києві. Вона повернулася, щоб заспівати на концерті телеканалу "Інтер" і нарвалася на критику. Зокрема, український політолог Олексій Голобуцький припустив, що Росії набридла пошарпана "діва".

Related

Політика 2446327056789355347

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item