Ердоган пообіцяв у вівторок розповісти обставини смерті Хашкаджі

Ердоган пообіцяв у вівторок розповісти обставини смерті Хашкаджі
Ердоган пообіцяв розповісти про смерть Хашкаджі
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що у вівторок, 23 жовтня, оприлюднить обставини смерті журналіста Джамаля Хашкаджі, який був убитий в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.
Про це передає Інтерфакс-Україна.
"Ми шукаємо справедливості. Я зроблю заяву у вівторок на зустрічі парламентської групи Партії справедливості та розвитку. Подробиці інциденту будуть повністю розкриті", - заявив Ердоган.
Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Спочатку Ер-Ріяд заперечував, що журналіст зник у консульстві. Потім, через 18 днів після зникнення Хашкаджі, визнав, що журналіста було убито під час "кулачної бійки”.
20 жовтня представник Ер-Ріяда повідомив, що влада хотіла переконати журналіста повернутися до Саудівської Аравії і відправила для цього 15 агентів із широкими повноваженнями. Вони вдалися до насильства та пригрозили журналісту, що "накачають" його ліками. Коли журналіст почав кричати, його взяли у задушливий захват, від чого він помер.
Німеччина, Велика Британія та Франція закликали Саудівську Аравію "надати факти", щоб підтвердити версію бійки в консульстві. Крім того, канцлерка Ангела Меркель заявила, що Німеччина не експортуватиме зброю до Саудівської Аравії, доки не отримає переконливих свідчень.
У рамках розслідування справи про вбивство в Саудівській Аравії затримали 18 підозрюваних і звільнили п'ятьох посадовців. Серед звільнених - радник наслідного принца Саудівської Аравії Сауд аль-Кахтані, а також заступник голови розвідки генерал Ахмед Асир.

Related

Події у світі 3805804048559710888

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item