На Львівщині за держзраду засудили військового, що став бойовиком ОРЛО

На Львівщині за держзраду засудили військового, що став бойовиком ОРЛО
У Львівській області військовослужбовця, що втік і вступив до НЗФ "міліція ЛНР" засудили до 14 років позбавлення волі за дезертирство та держзраду.
Про це повідомляє військова прокуратура Західного регіону.
У відомстві уточнили, що Шевченківський районний суд Львова 8 жовтня за результатами спеціального заочного судового розгляду визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах особливого періоду) та ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
Як вказує прокуратура, старший солдат у червні 2014 року не з’явився з лікувального закладу до військової частини та досі переховується.
"Боєць, по завершенню лікування у військовому шпиталі, вирішив стати на злочинний шлях задля завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності України. Зокрема, засуджений вступив до незаконного воєнізованого формування "народна міліція" терористичної організації "ЛНР", де проходить службу по даний час у складі батальйону "Заря", - зазначили у прокуратурі.
За даними правоохоронців, дезертир брав участь у бойових діях проти сил АТО в районі міста Дебальцеве на Донеччині, неодноразово проявляв інтерес до інформації щодо місць дислокації окремих підрозділів однієї з військових частин в зоні АТО і в телефонних розмовах з військовослужбовцями намагався їх вмовити воювати на стороні "ЛНР/ДНР".
"Усі зібрані військовою прокуратурою Львівського гарнізону та 1 головним відділом 6 управління ГУ ВКР ДКР Служби безпеки України докази під час досудового слідства повністю підтвердили в суді злочин старшого солдата. Суд врахував вказані обставини, наведені прокурором, та засудив зловмисника до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - додали у прокуратурі

Related

Події в Україні 7526414308192587968

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item