Знайшли спосіб змусити організм боротися з раком

Знайшли спосіб змусити організм боротися з раком
Науковці з Бельгії розробили механізм, який пригнічує імунну систему і сприяє розвитку раку.
Розробка вчених допоможе у створенні нових ефективних засобів для боротьби з раком, пише УНІАН.
Під час експериментів дослідники виявили антитіло. Воно може заблокувати дію молекулярного механізму.
Регуляторні Т-лімфоцити контролюють силу і тривалість імунної відповіді. Вони також вивільняють цитокін - TGF-beta. Лімфоцити його розпізнають і знижують свою активність. Але у хворих на рак вони грають шкідливі ролі. Скасовують імунні реакції проти пухлинних клітин.
"Цитокін, відомий під назвою TGF-beta, потрібен для контролю сили й тривалості імунної відповіді. Якщо втрутитися в цей біологічний механізм, то можна отримати інструмент для боротьби зі злоякісними клітинами", - йдеться у статті науковців.
Щоб створити 3D-моделі білкового комплексу GARP і TGF-beta, науковці використовували рентгенівську кристалографію. Після аналізу моделей вчені виявили, що підковоподібна будова GARP допомагає білкового комплексу утримуватися молекулами TGF-beta. Антитіло перешкоджає поділу двох молекул і запобігає вивільнення цитокіну.
Антитіло, яке блокує молекулярний механізм, може стати основою для протиракового препарату.
До 2050 року інфекційні хвороби стануть смертоноснішими за рак і діабет. Навіть найпростіша операція буде небезпечною для життя. Призведе до таких наслідків вироблення в бактерій стійкості до антибіотиків. У результаті останні втратять свою ефективність і лікувати ними інфекційні захворювання буде вже неможливо.

Related

Технології 8000769453379029726

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item