Вселенський патріарх продовжує процедуру надання Томосу - Синод

Вселенський патріарх продовжує процедуру надання Томосу - Синод
Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій продовжує процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.
"Підтвердити вже прийняте рішення про те, що Вселенський патріархат продовжує процедуру надання автокефалії Українській церкві", - йдеться в рішенні Синоду Константинопольського патріархату, яке було оприлюднене 11 жовтня.
Синод Константинопольського патріархату схвалив історичне рішення скасувати синодальний лист 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви.
Окрім того, Синод прийняв до розгляду апеляцію про зняття анафеми з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. Таким чином, канонічний статус Філарета і Макарія відновлений, а "їхні вірні відновлені у спілкуванні з церквою".
Згідно з документом, Константинополь також закликає всі сторони відмовитися від незаконного захоплення церков, монастирів і інших об'єктів в Україні, а також від інших ворожих актів.
Раніше Вселенський патріарх Варфоломій призначив до Києва двох своїх екзархів у межах підготовки до надання автокефалії Українській церкві. Його особистими представниками були призначені архієпископ Данило Памфілійський з США та єпископ Іларіон Едмонтонський з Канади.
Крім того, Варфоломій у посланні президенту України Петрові Порошенку до дня святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі підтвердив своє рішення надати українській церкві Томос про автокефалію.
Зі свого боку РПЦ висловила різкий протест у зв'язку з призначенням Константинопольських екзархів, назвавши це "вторгненням на свою канонічну територію" і пригрозила розривом євхаристійного спілкування.
Що таке автокефалія

Related

Суспільство 2428347699850877480

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item