У школі навчається єдина дитина

У школі навчається єдина дитина
Із 10 вересня в селі Батьків Бродівського району Львівської області на навчання до школи приходить один учень.
Другокласник вчиться за індивідуальною програмою. Раніше, понад тиждень, хлопець приходив до школи, а вчити його було нікому, - пише ZAXID.NET
На одинадцять предметів щотижня йому відводять лише п'ять годин. Тоді як однолітки Назарка тільки на уроки української мови витрачають по 7 годин.
"15 хвилин виділяється на основні предмети: читання, математика, письмо і додаткові, наприклад, основи здоров'я, на ці, можна сказати, другорядні предмети, то вони вже призначаються на 10 хв. Єдина англійська мова, на неї виділяємо півгодини", – розповіла вчителька початкових класів Наталя Дубодєл. Вчителька в декреті, але живе неподалік і погодилась навчати хлопця.
Торік навчальний рік у сільській школі в Батькові закінчили 11 учнів. Двоє з них перейшли до дев'ятирічки у сусіднє село Звижень. Дев'ятеро мали продовжити навчання у Батькові, але все ж перевелись. У Звижені умови для навчання кращі, і школярик їх возитиме. Мама другокласника відмовилась переводити сина в іншу школу.
"Я думаю, як є така індивідуальна форма, то нехай хоч би через зиму. Може, він переросте. Він із бронхами часто хворіє, може щось зміниться. Школу на даний час не закрили", – пояснила мати школяра Леся Піган.
Утримувати школу заради одного учня – занадто дорого. Щороку на це йде 238 тис. грн. Тому питання про її закриття виносили на голосування районної ради. Але депутати рішення не підтримали.
"Доцільність утримання дитини і приміщень цілої школи, де є і педагог, і техпрацівник – сумнівне, на мою думку, в цій ситуації", – зазначив начальник відділу освіти Бродівськоі РДА Микола Сторожук.
У приміщенні школи працює ще й садочок. Його відвідують 17 дітей із трьох сіл.
"Я за те, щоб не закривати школу, бо приміщення є сільської ради. Якщо буде школа, то мені фінансування кочегарів і вугілля, дров – навпіл буде. А так прийдеться все своє давати", – підсумував Батьківський сільський голова Володимир Гавришко.
Поки що школи не закриють. У районному відділі освіти до цього питання мають повернутися наприкінці навчального року.
В школі села Великі Ком'яти Виноградівського району Закарпатської області під час уроків неповнолітній підкинули в чашку капучино таблетку віагри.

Related

Суспільство 6460799857302899212

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item