В Івано-Франківську вчителі та лікарі вимагали підвищення зарплат під ОДА

В Івано-Франківську вчителі та лікарі вимагали підвищення зарплат під ОДА
Пікет медиків та вчителів в Івано-Франківській ОДА

Кілька сотень працівників освіти та медицини вимагали підвищення зарплати під будівлею Івано-Франківської ОДА.

В Івано-Франківську на площі перед будівлею облдержадміністрації зібралися кілька сотень працівників освіти і медицини, а також промисловців з плакатами в руках та шкільними дзвониками. Вони вимагали підвищення зарплати, повідомляє у вівторок, 9 жовтня, Бліц-Інфо.
За словами голови Івано-Франківської міської організації профспілки працівників освіти Андрія Дем'янчука, педагоги виділили основні проблеми, які їх найбільше хвилюють.
"Перше та основне питання - недофінансування системи освіти міста та області на 27 і 48 мільйонів відповідно. Ще один пункт - це безглуздий формульний розрахунок, що викликав несправедливий підхід нарахування зарплати до всіх працівників освіти. Працівників дошкільної сфери, профтехосвіти, позашкільників кинули на органи місцевого самоврядування, позбавляючи їх підвищення зарплати", - пояснив Дем'янчук.
Серед вимог - підвищити розмір зарплати для освітян на 10% з вересня, забезпечити встановлення першого тарифного розряду на рівні мінімальної зарплати, зберегти лікарсько-фельдшерські бригади екстреної медичної допомоги, проводити індексацію зарплати та ін.










Своєю чергою, міський голова Руслан Марцинків зазначив, що місто не зможе забезпечити лікарів та медиків зарплатою.
"Якщо порахувати гроші за групу продовженого дня, нові класи та інше, то педагогам не вистачає кілька мільйонів гривень. В медицині ситуація ще гірша. Я звертався до уряду публічно, але реакції немає. Ряд робіт у місті не буде виконано, інакше у нас не будемо чим виплатити зарплати. Ми економимо на всьому. Якщо педагоги і медики припинять роботу, я їх підтримаю", - сказав мер.
Також протестувальники заявили, що 17 жовтня планується загальнодержавний страйк профспілок.
Раніше в Черкасах через протестну акцію, що проходить під стінами обласної прокуратури, поліція перекрила рух по бульвару Шевченка.
Також повідомлялося, що в Чернівцях біля будівлі управління патрульної поліції влаштували пікет з вимогою звільнити керівника патрульної поліції Артура Шкроб.

Related

Суспільство 3477146298885444966

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item