Болтон про перегляд ракетного договору: США та Росія не зможуть вирішити це самостійно

Болтон про перегляд ракетного договору: США та Росія не зможуть вирішити це самостійно
Джон Болтон: Ракетний договір повинен відображати реалії нового світу
Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що перегляд договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), укладеного СРСР і США в 1987 році, вимагає переговорів всіх зацікавлених країн.
Про це він заявив в інтерв'ю радіо Ехо Москви.
"США вважають, що в цілому тільки дві країни [США і Росія] не зможуть вирішити цю проблему повністю, і проект Обами полягав у тому, що російські порушення договору - це тільки одна з частин того процесу, який вимагає перегляду", - сказав він.

За словами радника Дональда Трампа, Північна Корея і Китай, крім РФ, також виробляють ракети середнього радіусу дальності і крилаті ракети.
"І виходить дуже незвичайна конфігурація, ситуація для США і Росії: двосторонній договір тепер уже не є монопольним договором", - наголосив Болтон.
Представник адміністрації США додав, що в цьому питанні Вашингтон має намір провести переговори з європейськими та азіатськими партнерами, а також буде продовжувати подальші консультації з Росією.
Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп розірвав договір з РФ про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Але допустив повторне укладення договору з РФ і Китаєм.
У відповідь в МЗС РФ заявили, що головний мотив розірвання договору - мрія США про однополярний світ.

Related

Події у світі 8927520402878754081

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item