ЗМІ: Синод Вселенського патріархату визнав предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ канонічними

ЗМІ: Синод Вселенського патріархату визнав предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ канонічними
Патріарх Філарет
Синод Вселенської Патріархії прийняв рішення про відновлення канонічного статусу предстоятелів УПЦ КП Філарета та УАПЦ Макарія, повідомляє грецьке видання Orthodoxia Info з посиланням на джерела.
Обидва предстоятелі направили Вселенському Патріарху свої прохання, після чого було прийнято таке рішення.
Проте, грецьке видання зауважує, що деталі та умови такого кроку поки невідомі. 
Крім того, як повідомив речник УПЦ КП Євстратій Зоря у себе у Facebook, Синод також визнав незаконною анексії Київської Митрополії Російською Церквою в 1686 р.
11 жовтня - третій і останній день триденного засідання Синоду. За даними архієпископа Даниїла Памфілійського зі США, до кінця цього дня також може бути ухвалене рішення про надання томосу Україні.
Що таке автокефалія
7 вересня Вселенський патріарх Варфоломій І призначив у Київ двох екзархів в рамках підготовки до надання автокефалії Українській церкві. Особистими представниками патріарха призначені архієпископ Данило Памфілійський зі США і єпископ Іларіон Едмонтонський із Канади.
Єпископ Константинопольської православної церкви, митрополит Гальський Еммануїл заявив, що призначені до Києва екзархи допоможуть прокласти шлях до автокефалії.
14 вересня  РПЦ заявила, що не братиме участі в структурах під верховенством Константинопольського патріархату і припиняє згадувати Вселенського патріарха Варфоломія під час богослужінь на тлі підготовки Фанаром автокефалії Української церкви. Водночас в Москві запевнили, що "євхаристійне спілкування" поки не припиняється.
У Вселенському патріархаті висловили надію, що це поспішне і неканонічне рішення буде скасовано і діалог буде відновлено.
Також Константинополь зазначив, що Фанар ніколи не давав томосу про автокефалію Московськіій церкві, а тільки лише нормалізував ситуацію, піднявши цю кафедру на патріаршу гідність.

    Related

    Суспільство 4985242345407683271

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item