УПЦ КП затвердила форми титулу патріарха Філарета

УПЦ КП затвердила форми титулу патріарха Філарета
Засідання Синоду УПЦ КП

Священний Синод Української православної церкви Київського патріархату змінив правила титулування предстоятеля УПЦ КП Філарета.

Синод УПЦ КП затвердив повну і скорочену форму титулу свого предстоятеля. Про це в суботу, 20 жовтня, повідомляється на сайті УПЦ КП.
Рішення було прийнято на засіданні Синоду під головуванням Патріарха Філарета.
"У зв'язку зі змінами, які відбуваються в Українській православній церкві, беручи до уваги історичну традицію, практику помісних православних церков та інші істотні обставини, запровадити для предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату повну і скорочену форми титулу", - сказано в рішенні Синоду.
Отже, повний титул має таку форму: Святійший і Блаженнійший (ім'я), Архієпископ і Митрополит Києва - матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Руси-України, Свято-Успенської Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархімандрит. Скорочений титул звучить як Святійший (ім'я), Патріарх Київський і всієї Руси-України.
Раніше предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет заявив, що мова богослужінь після створення в Україні єдиної помісної православної церкви буде переважно українською.
Також в УПЦ КП завили, що Священний Синод Всесвітнього патріархату зняв анафему з патріарха Філарета, а також ухвалив рішення щодо визнання незаконною анексію Київської митрополії в 1686 році. Цю інформацію підтвердив сам Філарет.

Related

Політика 1648147639872957222

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item