Журналісти знайшли нове фото Чепіги-Боширова на стенді героїв Росії

Фото Боширова-Чепіги знайшли на дошці пошани в музеї історії ДСЗКУ
Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat спільно з журналістами Радіо Свобода знайшли у відкритих джерелах фото, яке підтверджує схожість між російським офіцером Анатолієм Чепігою і підозрюваним в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів Русланом Бошировим.
Журналісти-розслідувачі переглянули тисячі фотографій і кілька годин відео, зроблені випускниками Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища і нечисленними відвідувачами в музеї історії училища, щоб перевірити, чи розміщено фото Анатолія Чепіги на стенді Випускники - герої в музеї.
Завдяки пошуку журналісти дійсно виявили в музеї історії ДСЗКУ фотографію Анатолія Чепіги. На фото, зроблене під час зустрічі випускників 2017 року, чітко видно Анатолій Володимирович Чепіга, читаються його ім'я, прізвище та по-батькові.
Зазначається, що фото Чепіги на стенді в музеї з'явилося в 2014 році.
Невідомо, чи залишилося фото Чепіги на своєму місці після скандального викриття. Перевірити на даний момент неможливо, оскільки музей історії ДСЗКУ закритий для сторонніх відвідувачів.
Нагадаємо, що за даними російського журналіста, учасника розслідування The Insider і Bellingcat Сергія Канєва, полковник ГРУ Анатолій Чепіга (він же "Руслан Боширов") на початку 2014 року разом зі своїм підрозділом спецпризначенців прибув до резиденції Януковича - Межигір’я. З Києва Чепіга транспортував Януковича в Крим і до Росії.
Товариші по службі Чепіги розповіли російським ЗМІ, що Чепіга отримав звання героя Росії за спецоперацію з анексії Криму.

4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок в британському Солсбері. Уряд Великої Британії заявив, що сім'ю Скрипалів було отруєно речовиною військового походження, яка була розроблена в Росії.
5 вересня поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів. За даними британських правоохоронців, ними є співробітники російської військової розвідки Олександр Петров і Руслан Боширов.

Розслідувачі Bellingcat і The Insider дізналися, що за псевдонімом "Руслан Боширов" ховається полковник ГРУ і герой Росії Анатолій Володимирович Чепіга з Амурської області. Жителі села Березівка підтвердили, що "Руслан Боширов" схожий на їхнього колишнього односельчанина Анатолія Чепігу.
У Кремлі цю інформацію не підтверджують.

Related

Події у світі 8558227883226719998

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item