У школах відмовляються вивчати російську мову

У школах відмовляються вивчати російську мову
У селі Мізяків Калинівського району Вінниччини батьки не хочуть аби їх діти вивчали російську мову.
Вони написали заяви директору школи та районного відділу освіти з вимогою припинити вивчення, пише місцеве видання "Прапор перемоги".
"Про це вперше заговорили наприкінці навчального року. Тоді на загальношкільних зборах із такою вимогою виступали одна із мам. Аргументували, що російська мова - це мова країни-агресора і її не варто вивчати. Але більшість батьків виступили проти і питання закрили. Російська мова вивчається у нашій школі з п`ятого класу, як мова національних меншин згідно з навчальною програмою", - каже директор школи Марія Яремчук.
На початку нинішнього року про це знову заговорили. Цього разу звернулися батьки п`яти учнів сьомого класу та двох учнів п`ятих класів.
"Враховуючи побажання батьків щодо відмови від вивчення російської мови, для їхніх дітей буде проводитися додатково одна година англійської мови, решта дітей цих класів вивчатимуть російську мову факультативно", - додає директор.
У Калинівському районі це не перший випадок, коли батьки не хочуть, щоб їхні діти вивчали російську мову. Кілька років назад така ситуація склалась у селі Радівка, зазначає головний спеціаліст районного відділу освіти Світлана Каракай.
У нинішньому році батьки учнів одного з п`ятих класів ЗОШ №2-гімназії міста Калинівки також не захотіли, щоб їхні діти вивчали російську.
"Замість російської обрали польську мову", - каже дитектор гімназії Олена Ілуєва.
Українська мова увійшла до десятки найбільш уживаних у Європі. За даними Ради Європи, нею користуються 45 млн людей. За цим показником вона випередила польську та нідерландську.

Related

Суспільство 3823639345689378946

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item