Кремль відреагував на повернення Київської митрополії під владу Константинополя

Кремль відреагував на повернення Київської митрополії під владу Константинополя
Кремль: Ми дуже стурбовані, що ці рішення були ухвалені
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував рішення Вселенського патріарха про скасування акту про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії та визнання канонічними предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ, що є важливим етапом на шляху надання автокефалії Українській церкві.
"Ми дуже стурбовані, що ці рішення були ухвалені, тому що дійсно в даному випадку можна повністю розділити ту стурбованість, яка висловлювалася з боку РПЦ...ми вкрай стурбовані тим, що планувалося зробити кроки, здатні внести розкол в православний світ", - цитує Пєскова Інтерфакс.
Пєсков додав, що якщо "події увійдуть в русло протиправних дій, то, звичайно, Росія буде всюди захищає інтереси російських і російськомовних, інтереси православних"
На уточнююче запитання, яким чином Москва готова захищати інтереси православних в Україні, Пєсков відповів: "Виключно політико-дипломатичними заходами".
11 жовтня константинопольський Синод прийняв історичне рішення про скасування документа 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви. Це остаточно відкриває Україні дорогу до отримання в найближчому майбутньому томосу - указу про автокефалію національної православної церкви. Синод підтвердив, що Константинопольський патріархат продовжить цей процес.
У РПЦ вже заявили, що рішення Синоду Вселенського патріархату є "легалізацією розколу".

Related

Події у світі 9189245268685047114

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item