США закликали Угорщину припинити перешкоджати співпраці НАТО з Україною

США закликали Угорщину припинити перешкоджати співпраці НАТО з Україною
Кей Бейлі Гатчісон
Посол США у НАТО Кей Бейлі Гатчісон закликала Угорщину припинити перешкоджати співпраці Альянсу з Україною. 
"Ми далі заохочуємо Угорщину не використовувати двосторонні розбіжності всупереч зобов’язанням НАТО співпрацювати з Україною”, - цитує посла Голос Америки.
Гатчісон підкреслила, що “для України, яка зазнає російської агресії на своїх кордонах, важливо, щоб ми допомагали їй усіма можливими способами, аби стримати російську агресію”.
Дипломат висловила сподівання, що “Угорщина окремо врегулює з Україною свої розбіжності стосовно закону про освіту, а тоді приєднається до нас у НАТО, щоб допомагати Україні усіма способами зберегти її суверенну територію і стабілізувати її демократію”.
Гатчісон наголосила, що США - лідер в НАТО і мають наміри залишатися лідером в трансатлантичній організації, яка успішно гарантує мир своїм членам вже близько 70 років.
Угорщина послідовно блокує зустрічі представників НАТО та України на найвищому рівні через українську освітню реформу, яка, на думку Будапешта, обмежує права етнічних угорців. Крім того, Будапешт заявив про блокування євроінтеграційних устремлінь Києва до усунення "проблемних", на його думку, положень освітнього закону.
Генсек НАТО Йенс Столтенберг вже закликав Угорщину і Україну вирішити суперечку щодо мовної статті закону про реформу освіти.
За даними ЗМІ, члени НАТО негативно поставилися до блокування Угорщиною співпраці з Україною. США офіційно заявили, що повністю підтримують зустрічі України та НАТО як на рівні голів держав та урядів, так і на рівні міністрів.
Пізніше у НАТО заявили, що безсилі подолати спротив Угорщини, якщо вона виступить проти позитивної оцінки проведення українських реформ через суперечку з Києвом щодо освітньої реформи.

Related

Події у світі 8571178687715071887

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item