Автокефалія УПЦ поставила хрест на неоімперському проекті Росії - архієпископ

Архієпископ Євстратій (Зоря)
Утвердження в Україні Єдиної автокефальної помісної церкви ставить хрест на можливості реалізувати російський неоімперський проект, заявив архієпископ Євстратій (Зоря) у чаті видання Главред.
Він також зауважив, що утвердження незалежної української держави не дозволяє реанімувати Російську імперію.
"Мабуть, у Москві мають сподівання на те, що їм вдасться відновити імперію. Але час імперій минув, і здійснити ці плани не вдасться", – зазначив архієпископ.
Раніше повідомлялося, що у РПЦ Вселенського патріарха назвали розкольником.
11 жовтня Синод Константинопольського патріархату ухвалив історичне рішення про скасування акта про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії, створенні в Києві стравропігії і визнання канонічними предстоятелів УПЦ КП і УАПЦ, що є важливою віхою на шляху надання автокефалії Української церкви.
15 жовтня Синод РПЦ прийняв рішення відмовитися від євхаристійного спілкування з Константинополем через підготовку Фанаром автокефалії Української православної церкви. Тепер за молитву в "заборонених" храмах Константинопольського патріархату священнослужителів Російської православної церкви чекає покарання, а віруючі будуть зобов'язані покаятися в цьому гріху на сповіді.
Крім того, глава РПЦ Кирило заявив, що Константинопольський патріархат, визнавши канонічність УПЦ КП і УАПЦ, впав в розкол.

Related

Суспільство 1515912006263298284

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item