У Парижі проходять урочисті заходи до 100-річчя закінчення Першої світової війни

У Парижі проходять урочисті заходи до 100-річчя закінчення Першої світової війни
У Париж прибули близько 70 делегацій і лідерів держав
У французькій столиці Парижі проходять урочисті заходи, присвячені 100-річчю від дня закінчення Першої світової війни.
Як повідомляє DW, торжества відкрилися церемонією біля Тріумфальної арки в 11.00 за місцевим часом, що мало символічне значення: 11 листопада 1918 року рівно об 11 годині ранку внабула чинності угода про припинення воєнних дій між союзниками і Німеччиною, підписаний в лісі поблизу міста Компьень.
Захід розпочався з виступу президента Франції Еммануеля Макрона, після чого відбулася військова церемонія, а також театралізована вистава.




Загалом в Париж прибули близько 70 делегацій і лідерів держав. Зокрема, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент України Петро Порошенко, президент США Дональд Трамп, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та інші.
У столиці Франції в цей день посилено заходи безпеки: територія навколо Тріумфальної арки перекрита для пішоходів, кілька кварталів у центрі закриті для автомобілів.
Після закінчення заходів біля Тріумфальної арки високі гості пройшли в Єлисейський палац. Там запланований робочий ланч, в ході якого лідери країн і глави делегацій будуть спілкуватися один з одним в неформальній обстановці. Після ланчу відбудеться пленарне засідання Паризького форуму світу (ПФС).

Related

Події у світі 782637469953987349

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item