Росіяни перейшли межу - МЗС готує відповідь на провокації РФ

Росіяни перейшли межу - МЗС готує відповідь на провокації РФ

Міністерство закордонних справ невідкладно повідомить партнерам про агресивні дії Росії в Азовському морі, де прикордонний корабель РФ протаранив буксир ВМС України.
Про це йдеться в заяві МЗС.
"Провокативні дії з боку РФ в Чорному та Азовському морях перейшли межу і стали вже агресивними. Кораблі Російської Федерації у порушення свободи навігації неправомірно застосували силу по відношенню до кораблів ВМС ЗС України. Ми розцінюємо такі агресивні дії як порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права.
МЗС України здійснить всі належні заходи дипломатичного та міжнародно-правового реагування. Також невідкладно інформуватимемо партнерів про агресивні дії Росії в Азовському морі. Такі дії несуть в собі загрозу безпеці всіх держав Чорноморського регіону, а отже вимагають чіткої реакції міжнародного співтовариства", - ідеться в повідомленні.
Прикордонний сторожовий корабель РФ "Дон" пішов на таран українського рейдового буксира "Яни Капу". Провокація сталася під час переходу артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу" з Одеси до Маріуполя. Про це українська сторона заздалегідь попередила Росію.
Російські прикордонники пояснили свою атаку тим, що "три кораблі Військово-морських сил України перетнули державний кордон Російської Федерації".

Related

Політика 5187233443317493839

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item