Парламент ввів військовий стан в прикордонних з РФ областях України

Парламент ввів військовий стан в прикордонних з РФ областях України
Військовий стан на всій території України вводиться з 9:00 ранку 28 листопада
У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану в прикордонних з РФ областях України.
За документ проголосували 276 народних депутатів.
Як повідомляв раніше президент України Петро Порошенко, військовий стан на всій території України вводиться з 9:00 ранку 28 листопада на 30 діб. Раніше планувалося, що військовий стан триватиме 60 діб. Порошенко підкреслив, що дворазове скорочення терміну воєнного стану потрібно, щоб він "жодним вдень не накладався на початок виборчої кампанії".
Воєнний стан в Україні: все, що потрібно знати
Вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. У підсумку всі три кораблі були захоплені Росією. Водночас Москва покладає провину за інцидент на українську сторону, звинувачуючи кораблі ВМС України "у незаконному перетині кордону".
Внаслідок зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ у Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. За даними нардепа Борислава Берези, двоє з них перебувають у важкому стані.
Через дії РФ в Україні провели термінове засідання РНБО, внаслідок якого було рекомендовано ввести воєнний стан в Україні на 60 діб. Порошенко підтримав введення воєнного стану і закликав нардепів "прибути до Києва на надзвичайне засідання ВР".

Related

Політика 6493376482426010441

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item