У США заявили, що готові до холодної війни з Китаєм

У США заявили, що готові до холодної війни з Китаєм
США готові до холодної війни з Китаєм

Китай повинен бути готовий серйозно змінити свою політику, в тому числі в економічній і військовій сферах.

США готові до холодної війни з Китаєм в разі, якщо Пекін не змінить свою політику. Це підтвердив 13 листопада в інтерв'ю газеті The Washington Post віце-президент США Майкл Пенс.
За його словами, президент США Дональд Трамп готовий до нормалізації відносин з Пекіном, але для цього Китай повинен бути готовий серйозно змінити свою політику, в тому числі в економічній і військовій сферах. "Я думаю, що це багато в чому буде залежати від Аргентини", - зазначив він.
За словами віце-президента США, для Китаю це - останній шанс не допустити сценарію холодної війни зі Сполученими Штатами.
Відповідаючи на питання про те, чи готовий Вашингтон до такого сценарію, і що буде, якщо Китай не виконає умов, необхідних для того, щоб уникнути подібної конфронтації, Пенс відповів: "Що ж, так тому і бути". "Ми дійсно вважаємо, що ми зараз перебуваємо в сильній позиції", - додав він.
Нагадаємо, що торговельна війна між Китаєм і США почалася після того, як 6 липня цього року набули чинності взаємні підвищені митні збори між країнами. Після цього Вашингтон і Пекін обмінялися митами в серпні.
Невдоволення американської адміністрації викликає торговий дисбаланс між державами, який, за оцінками США, становить 500 мільярдів доларів на користь Китаю.

Related

Події у світі 1742990877110966883

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item