Мінус 10 тисяч євро. Українці тепер можуть офіційно купити Tesla Model 3

Мінус 10 тисяч євро. Українці тепер можуть офіційно купити Tesla Model 3
Tesla Model 3 тепер можна офіційно замовити в Україні
Україну додали в список країн, у яких можна замовити Tesla Model 3 на офіційному веб-сайті компанії. Найдорожча версія моделі буде коштувати майже 49 тис. євро.
Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Tesla Club Ukraine Назар Шимона-Давида.
"Після двох років переговорів, Україну внесли до списку для можливості замовлення Tesla Model 3! Тепер не треба обирати Польщу, як найбільш сусідню країну! Не користуйтес посередниками, резервуйте на сайті: https://www.tesla.com/en_EU/model3/reserve. Також про вартість, стали відомі деякі цифри на найдорожчу Model 3 з найбільшою батареєю, завдяки відсутності ПДВ в Україні, ми заощадимо 10204 євро і ціна буде 48595 євро, це та, яка в США коштує $65 тис. (перед податковими пільгами), привіт любителям привозити Третю Тесла з США ", – написав Назар в соцмережі.
Двумоторна повнопривідна комплектація Model 3, про яку писав Назар, має запас ходу близько 500 км, максимальну швидкість в 233 км/год і розганяється до сотні за 4,8 секунди.
Згідно з інформацією голови Tesla Club Ukraine, купити Tesla Model 3 українці зможуть вже з початку наступного року.
Нагадаємо, що компанія Tesla продає свої автомобілі через офіційний веб-сайт і тільки для певних країн, тому жителям України доводилося замовляти машини або через посередників, або через інші країни.

Чому Model 3?

Як відомо, Model 3 є найдешевою моделлю з лінійки Tesla, за що її ознаменували "бюджетною". Ймовірно тому модель стала доступна і для українців.
Два місяці тому, голова Tesla Ілон Маск написав в Twitter, що з урахуванням федеральних і державних пільг в Каліфорнії, вартість Model 3 знизилася до $35 тис.


У Tesla порахували і економію на паливі, разом з якою вартість автомобіля знижується ще на кілька тисяч доларів.
Ціну вдалося знизити за рахунок більш слабкої батареї, яка забезпечує запас ходу в 420 км замість 500 км. Модель також доступна у варіанті тільки з заднім приводом, замість повного.
Раніше НВ писало, що в середині жовтня 2018 го, Tesla випустила 100 тис. Model 3 і вийшла на графік 5 тис. авто на тиждень.

Що це означає для Tesla в Україні?

Згідно з даними аналітичної компанії IRS Group, станом на перше грудня 2018 року в Україні зареєстровано 10186 електромобілів. Абсолютна більшість з них – 70% – припаде на Nissan Leaf.
Частина Tesla Model S становить всього 4%, – трохи більше 400 автомобілів.
Як розповів НВ представник компанії Ecofactor Володимир Кулик, українські покупці Tesla діляться на дві категорії: ті, хто шукає саме нову машину і ті, хто купує вживані автомобілі.
За словами експерта, для перших відкриється більше можливостей для замовлення нових авто, а також з'явиться надія на відкриття офіційного сервісу в Україні. Любителі старих Tesla, в свою чергу, теж залишаться в плюсі, оскільки ціни на машини минулих поколінь будуть знижуватися і пропозиції будуть тепер не тільки в CША.
"Глобально, враховуючи більш доступну ціну Tesla Model 3 та її технологічність, наповнення ринку, як в США, так і в Європі, буде каталізатором для зниження цін на Tesla Model S, адже акцент попиту зміститися саме в бік Model 3", – пояснює Володимир.
Крім цього, фахівець нагадує і про проблему офіційного обслуговування, через яку повинні значно впасти ціни на б.у. Tesla Model 3 з США, в порівнянні з європейською версією, на гарантії, відповідним портом зарядки і стандартами.
"Ціна нової Tesla для українців не зміниться, і, на відміну від інших країн, вона у нас приваблива, враховуючи пільги", – говорить Володимир Кулик. "Ринок Tesla як був, так і залишиться, просто тепер він стане більш структурний і конкурентний".
Наостанок, експерт виділяє і негативні фактори офіційного замовлення Tesla в Україні: оскільки будь-який сервіс Tesla не візьме на обслуговування машину не свого регіону, в нашій країні будуть процвітати неофіційні станції обслуговування.

Related

Суспільство 417189089829035956

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item