Ієрархів Московського патріархату звільнили за участь в Об'єднавчому соборі

Ієрархів Московського патріархату звільнили за участь в Об'єднавчому соборі

На засіданні вирішили звільнити з посади священиків, які брали участь у Об'єднавчому соборі 15 грудня.
Синод Московського патріархату на засіданні 17 грудня зняв із посади 2 ієрархів. Обидва брали участь в Об'єднавчому соборі Української православної церкви. Про це повідомляє прес-служба УПЦ МП.
Про результати засідання розповів митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич).

"Священний синод змушений був прийняти рішення щодо 2 наших архієреїв, які, незважаючи на рішення архієрейського собору, брали участь у зборах 15 грудня. Священний синод звільнив від управління єпархією та заборонив священнослужіння митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, а також заборонив священнослужіння і звільнив із посади викарного єпископа Київської митрополії митрополита митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра", - сказав ієрарх.
Такі ж рішення прийняли щодо простих священиків і дияконів, які брали участь в Об'єднавчому соборі.
Синод призначив нового архієрея: Переяслав-Хмельницьку єпархію очолив клірик Діонісій (Пилипчук), а у Дніпропетровській єпархії призначений архімандрит Андрій.
Відзначається, що відомо тільки про 2 митрополитів УПЦ МП, які прийшли на Собор - Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) та Вінницький Симеон (Шостацький).
15 грудня у Софії Київській відбувся Об'єднавчий собор, де були присутні представники 3 православних церков України. На соборі обрали предстоятеля Української помісної церкви. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату та намісник патріарха Філарета Епіфаній. На соборі також прийняли статут Української православної церкви.

Related

Суспільство 3645346531505449000

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item