Назвали продукт, який провокує розвиток хвороби Альцгеймера
https://povnatorba.blogspot.com/2018/12/blog-post_3.html
Найбільший ризик розвитку хвороби Альцгеймера притаманний людям, які регулярно вживають солодкі напої.
"Шкідливі будь-які солодкі напої – соки, лимонад та інші. Люди, які постійно п'ють солодкі газовані напої, на 54% частіше хворіють хворобою Альцгеймера, а ті, хто періодично обирає солодкі напої, – на 27% частіше", – йдеться у доповіді вчених, повідомляє ukrhealth.
Зокрема, дослідники констатували: щоденне поїдання 30,3 грамів цукру на 33 відсотка збільшує ймовірність захворювання слабоумства, яке розвивається у старечому віці через атрофію головного мозку.
Учені вели спостереження за станом 2 226 осіб, які були цілком здорові до початку експерименту. За сім років проекту у 429 людини розвинулася хвороба Альцгеймера.
Спостереження продемонструвало: вживаючи щодня дві з половиною ложки цукру, людина автоматично опиняється в групі особливо високого ризику розвитку нейродегенеративних порушень.
Чим більше інтелектуальне навантаження має людина, тим у неї більший захист від старіння мозку.
Ще 30 років тому науковці звернули увагу, що у частини людей у мозку є виражені ознаки хвороби Альцгеймера. Але за життя у цих пацієнтів не було ознак хвороби.