Єврокомісар озвучив Україні наполегливе побажання

Єврокомісар озвучив Україні наполегливе побажання

Україна повинна якомога швидше запустити роботу антикорупційного суду.
На цьому наголосив єврокомісар з питань європейської політики сусідства та розширення Йоганнес Ган на брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником.
"Хочу відзначити чудові результати роботи НАБУ, яке попри сильний тиск досягло величезних результатів у своїй роботі. Щоденно сотні детективів проводять важливу роботу... На жаль, громадськість цього не розуміє в достатній мірі. Дуже швидко потрібно створити антикорупційний суд, щоб усі розслідувані НАБУ справи швидко туди надходили і щоб винні були покарані", - наголосив Ган.
Він підкреслив, що ефективна боротьба з корупцією сприятиме залученню інвесторів в Україну, а відтак будуть створені нові робочі місця.
"Україні потрібно забезпечити незалежність та ефективне функціонування всіх установ, які є елементами антикорупційної системи. Хочу підкреслити важливість довіри до НАЗК - її потрібно відновити", - додав Ган.
Вищий антикорупційний суд розглядатиме кримінальні справи про корупційні правопорушення. Національне антикорупційне бюро проводитиме розслідування. Справи до суду передаватиме Спеціалізована антикорупційна прокуратура.
Суддею ВАС може бути громадянин із суддівським стажем не менше 5 років, науковець у сфері права чи адвокат із 7-річним досвідом роботи.

Related

Політика 3880594928068814284

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item