Вчені пояснили шкоду цукру
https://povnatorba.blogspot.com/2018/12/blog-post_326.html
Сахароза, що складається з глюкози і фруктози, блокує вироблення білка, необхідного для розмноження кишкової мікрофлори.
Цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори, пов'язаної з нормальною вагою і здоров'ям. До такого висновку дійшли вчені Єльського університету (США), пише Lenta.ru.
Відомо, що мікрофлора кишечника відіграє ключову роль у здоров'ї людини, а її склад залежить від раціону харчування. Вважалося, однак, що всмоктування вуглеводів відбувається тільки в тонкому кишечнику, а цукор ніколи не досягає товстого кишечника. Нещодавно було показано, що цукор може впливати на мікрофлору, змінюючи її видовий склад.
Вчені вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози і фруктози на вміст корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей. З’ясувалося, що сахароза, яка складається з глюкози і фруктози, блокує вироблення білка Roc (regulator of colonization), необхідного для колонізації бактерії.
Фахівці створили штам бактерій, у яких активність білка не пригнічувалася, і ці мікроорганізми мали перевагу в розмноженні під час дієти з високим вмістом вуглеводів.
Нагадаємо, раніше вчені назвали цукор, який допомагає в боротьбі з раком. Крім того, вчені пов'язали споживання цукру з розвитком недоумства.