Порошенко: Відбулося створення Української помісної автокефальної православної церкви

Порошенко: Відбулося створення Української помісної автокефальної православної церкви
15 грудня президент України Петро Порошенко оголосив створення Української помісної автокефальної православної церкви за результатами Об'єднавчого собору, на якому таємним голосуванням був обраний предстоятель єдиної Української православної церкви, передає Інтерфакс-Україна.
"Вітаю всіх зі створенням Української помісної автокефальної православної церкви, яке тільки що відбулося в Святій Софії", - сказав президент під час звернення біля храму Св.Софії.
15 грудня в Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому таємним голосуванням було обрано предстоятеля єдиної Української православної церкви. Також буде затверджено статут церкви. На Собор запрошені ієрархи УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і УПЦ Московського патріархату. 
За даними ЗМІ, на Об'єднавчому соборі УПЦ КП запропонувало дві кандидатури - митрополита Переяславського і Білоцерківського Єпіфанія (Думенко) та митрополита Луцького і Волинського Михаїла (Зінкевич).
Томос про автокефалію обраному предстоятелю вручить Вселенський патріарх в Константинополі 6 січня 2019 року.

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату ухвалив історичне рішення про скасування акта про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії, створенні в Києві стравропігії і визнання канонічними предстоятелів УПЦ КП і УАПЦ, що є важливою віхою на шляху надання автокефалії Українській церкві. 

13 листопада собор єпископів УПЦ МП відмовився визнати владу Константинополя над Київською митрополією і продублював рішення РПЦ розірвати відносини з Фанаром.

Related

Політика 218005403378185573

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item